Még épp-hogy elcsíptem a piacon egy kis szedret. És most megcsináltam ezt a nagyon finom KELT TÉSZTÁBÓL készült palacsintát.

Palacsinta szederkrémmel
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 2 tojássárgája, 3 ek porcukor, 1 kk só, 1 dkg élesztő, 3 dl tej
A krémhez: 4 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 25 dkg mascarpone, 1 dl tejszín, 40 dkg szeder, 2 ek liszt, ½ citrom reszelt héja
A lisztet a tojásokkal, a tojássárgákkal, a sóval, a porcukorral, az elmorzsolt élesztővel és a langyos tej felével simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk. A palacsintatésztát langyos helyen megkelesztjük, és kevés forró olajon a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, majd apránként, folyamatosan keverve hozzáöntjük a tejet. Hozzáadjuk a cukrot is, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Habosra keverjük a mascarponéval, lazán beleforgatjuk a felvert tejszínt, a friss szedret meg a reszelt citromhéjat. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.