Ezt a süteményt a lányommal közösen készítettük. Őszintén szólva nagyon örülök, hogy kezd megjönni a kedve a konyházáshoz!:) Persze ebbe biztosan közrejátszik, hogy szerelem van!:)

Körteszelet mandulás csokoládékrémmel
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, csipetnyi só, 4 ek tej, 6 ek olaj, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 40 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 cs főzni való csokoládéízű pudingpor, kb. 4 dl tej, 4 ek kristálycukor, 1 dl főzőtejszín, 10 dkg őrölt mandula, 2 ek rum, 10 dkg étcsokoládé
A tetejére: 15 kisebb körte (kb. 2 kg), kristálycukor, citrom, 10 dkg mandulapehely
A túrót átpasszírozzuk, majd a sóval, a tejjel, az olajjal, a tojásokkal és a cukorral jó habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát rátesszük, majd a tepsi méretére elnyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon, (200 fok) kb 20 percig sütjük. Sütőrácsra borítva hűlni hagyjuk. A körét megmossuk, meghámozzuk, majd félbevágjuk, magházukat kivágjuk. Ezután enyhén cukros, citromos vízben roppanósra főzzük, levében hűlni hagyjuk. A pudingporból az utasítás szerinti mennyiségű tejjel és cukorral sűrűs pudingot főzünk. Először a főzőtejszínt, majd a mandulát keverjük bele. Amikor már csak langyos, hozzáadjuk a rumot és a reszelt csokoládét is. Mielőtt a krém megdermedne, egyenletesen a tésztára simítjuk, és a lecsöpögtetett fél körtékkel megrakjuk. A mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, kissé hűlni hagyjuk, azután a süteményre szórjuk. Megvárjuk, amíg a csokikrém megdermed, majd úgy szeleteljük fel, hogy minden szeletre egy teljes fél körte jusson.