Néha jól esik az egyszerű ebéd. Így lett ma "Frigga" az ebéd, ami egyfelől gyors, másfelől nagyon finom!:) Friss csalamádéval kínáltam.

Frigga (serpenyőben sült szalonnás-sajtos burgonya)
Hozzávalók: 4 vékony szelet húsos szalonna, 4 közepes nagyságú főtt burgonya, só, őrölt fekete bors, 10 dk ementáli sajt
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy vastag, magas falú serpenyőben megpirítjuk. A karikákra vágott főtt krumplit rárakjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, pár perc alatt a krumplik mindkét oldalát megsütjük rajta. Végül az egészet befedjük vékony sajtszeletekkel, a tüzet mérsékeljük alatta, és addig hagyjuk fölötte, míg a sajt szépen ráolvad a krumplira. Melegen kínáljuk.