Azt hiszem, mostanában nagyon sok krumplis ételt fogunk enni, annyi krumplink termett. Mondjuk ez nem baj, szerencsére mindenki szereti és rengetegféleképp el lehet készíteni.

Ma ez a Sült krumplipürétorta brie sajttal az ebéd:

Sült burgonyapüré brie sajttal
Hozzávalók: 2 kg krumpli meghámozva és felkockázva, 2,5 dl meleg tej (vagy amennyit a krumpli felvesz), 8 dkg vaj, 10 dkg brie (vagy camembert) sajt kéreggel, 1 tk só, frissen őrölt feketebors, zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, kakukkfű)
Egy nagy fazékban főzzük puhára a krumplit, majd szűrjük le, villával törjük meg. Keverjük hozzá a vajat és a felkockázott sajtot, ízesítsük sóval, borssal és a friss zöldfűszerekkel. Adjunk hozzá annyi tejet, amennyit felvesz. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, egyengessük el benne a krumplipürét, öntsük rá a maradék tejet. Süssük 40-45 percet, vagy amíg a teteje szépen megpirul.