Két napja sütöttem ebédre Töltött krumplit.

Töltött krumpli
8 db nagy krumpli, 1/2 kg darált hús, 1 hagyma, tejföl, sajt, olaj, 1zacsi knorr "görög húsos rakott krumpli" alap, fűszerek
A krumplit héjában megfőzöm sós vízben, nem túl puhára. Míg fő, apróra vágott hagymát dinsztelek kevés olajon, majd belerakom a darált húst , és csak addig kavargatom, míg ki nem fehéredik, beleszórom az alapot, felöntöm kevés vízzel, kissé összefőzöm. Ha megfőtt a krumpli, kettévágom hosszában és óvatosan kivájom a belsejét, amit villával összetörve a húshoz keverek. Ráteszem a darabokat egy nagyobb tepsire, Jól összekeverem a tölteléket, ízlés szerint után fűszerezem - só, bors, és bármi más, ami ízlik, pl. fokhagyma. Jó púposra töltöm a krumplikat. A tetejére sajtot reszelek+tejfölözöm. Kb. 200 fokos sütőben 20-25 perc sütés elég neki.