Nagyon szeretjük a mexikói konyhát. Ezért sokszor kísérletezem vele, a család - főként a fiam - legnagyobb örömére.

Most épp nincs itthon, de remélem örül majd ennek a finom salátának, amikor hazajön.

Taco saláta
Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej saláta, 1 kis doboz magozott olívabogyó, 1 avokádó, 3 kemény paradicsom, 1 doboz vörösbabkonzerv, 1/2 csomag apróra tört kukoricachips, 1 csésze reszelt sajt, 1 kisebb kígyóuborka, 1 liter 100%-os paradicsomlé, 8 ek ecet, fél csésze cukor, 8 ek olaj, Worchestershire szósz, őrölt feketebors, só
Egy serpenyőben némi olaj hozzáadásával pirítsuk meg a darált húst. Vágjuk finomra a vöröshagymát, tépkedjük apróra a salátát, karikázzuk fel az olívát. Magozzuk ki és kockázzuk fel az avokádót. Szeljük cikkekre a paradicsomot, s ha ezzel elkészültünk, mindezeket öntsük salátástálba, és forgassuk össze. Ha a darált hús már meghűlt, uccu neki, keverjük bele azt is. Öntsük rá a lecsepegtetett babkonzervet, a kukoricachipset, a reszelt sajtot és a karikákra vágott uborkát. Ismét keverjük össze.
A paradicsomlevet elegyítsük az ecettel, a cukorral, az olajjal, és ízesítsük a Worchesterrel, sóval, borssal. Öntsük rá a salátára, és már tálalhatjuk is. Kínáljunk mellé forró pirítóst.