Érdekesen nézhet ki, hogy a desszerttel kezdek. Pedig finom ebéd is lesz ma, Krémsajtos-tejszínes csirke tésztával. És utána lehet kóstolni ezt a mennyei finom körtét:

Csokoládés-marcipánkrémes körte
Hozzávalók: 6 szép nagy körte (nem túl kemény, nem túl puha)
A sziruphoz: 25 dkg cukor, 2,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez: 12 dkg marcipán, 2 ek körtepálinka vagy mandulalikőr, 1 púpos ek sötét kakaópor, 5 dkg puha vaj, csokoládéforgács a díszítéshez
A cukorból, a vízből és a citromhéjból szirupot főzünk, majd forrás után kis lángra vesszük. Kisebb átmérőjű, magasabb falú lábost használjunk, hogy minél magasabban érje majd a szirup a körtét! A körtét úgy hámozzuk meg, hogy a szárát meghagyjuk, majd a felső kalapját levágjuk. Főzés előtt vagy után a magházát felülről eltávolítjuk. (puhább körténél inkább előtte, keménynél inkább utána távolítsuk el karalábévájóval, kiskanállal, kiskéssel a magházat.) a körtéket a cukorszirupba helyezzük, ha nem éri el minden oldalát a szirup, akkor megfordítjuk. Néhány percre a kalapot is tegyük be megpárolni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. A marcipánt lereszeljük egy tálba, és a pálinkával/likőrrel simára keverjük. Rászitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a margarint, majd ismét simára keverjük. Az így kapott krémet nyomózsákba töltjük, és megtöltjük vele a körték belsejét. Mikor kész, ráhelyezzük a kalapokat, tálaláskor pedig megszórjuk csokoládéforgáccsal.