Olyat akartam ma megint csinálni (mindig olyat akarok persze), ami mindenkinek ízlik. Ezzel a közel-keleti finomsággal elértem, amit akartam. :) A recept egyik kedvenc fórumtársamtól van! Ugye Krumplicskám? :)

Sfeeha - mini Közép-Keleti pizza
Töltelék: 35 dkg darált hús, 2 kk őrölt fahéj és szegfűbors, 3 ek fenyőmag, 2 marék apróra vágott petrezselyem, 1 közepes vöröshagyma felkockázva, 2 paradicsom felkockázva, 4 ek tahini (kihagytam, nem volt otthon), 2 ek frissen facsart citromlé, só, bors
A tésztához: 1 kk szárított élesztő, 45 dkg liszt, 125 ml olívaolaj, 175 ml natúr joghurt (én sűrű törököt használtam), 1,5 ek tengeri só, 125 ml langyos víz
A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük és a hűtőben pihentetjük. Az élesztőt pici cukorral összekeverve kevés meleg vízben hagyjuk feloldódni 5-10 perc (amíg elkezd buborékos lenni) A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, olívaolajat, joghurtot és a langyos vizet. 10-15 perc alatt kidolgozzuk a tésztát. Én kézzel dagasztottam, kicsit ragacsos a tészta, de nem annyira vészes, hamar jó állagú labdává gyúrható. Nem muszáj sokat pihentetni, a recept 20-30 percet írt, bár nálam pihent 2-3 órát. Nem fog nagyon megemelkedni a tészta, de azért duplájára megnőtt. A sütőt előmelegítjük magas fokozatra 210-230, gas 8. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztánkat és kisebb labdácskákra osztjuk, amiket egyenként kézzel megformázunk, vastagabbra kinyújtunk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, kanállal eloszlatjuk a tölteléket és 20-30 perc alatt készre sütjük. (ne barnuljanak meg, úgy jó ha sápadtabb a tészta)