Ma sok mindent csináltam. Többek között elkezdtem croissant-t csinálni, de ez egy hosszadalmasabb művelet. Ma péntek van és ebből vasárnap reggelre lesz croissant, viszont biztos, hogy mindenki boldog lesz a vasárnapi reggelivel.:)

Azután nekiálltam a birsalmáknak, amik múlt héten jöttek fel a tanyáról és mivel néhány elkezdett barnulni, gyorsan birsalmasajtot csináltam belőle. Most szikkad a formákban, jó sok lett! És akkor az ifjúságnak még ebéd kellett. Így lett mára Csülkös krumplileves, aminek olyan sikere van, hogy többször is szedett mindenki. Második fogás nem is hiányzott utána, annyira laktató.

Csülkös-fokhagymás krumplileves
Hozzávalók: 1 kisebb füstölt csülök, 2 közepes fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 50 dkg krumpli, 2 db sárgarépa, 2-3 ek olívaolaj (vagy zsír), 2 ek liszt, 3 dl tejföl, 1 ek apróra vágott snidling, só, őrölt bors, babérlevél
A füstölt csülköt kuktában megfőzöm, annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kész, kicsontozom, húsát tetszés szerint felkockázom, én olyan 1,5 centisre szoktam. Levét félreteszem. A zsiradékot egy megfelelő méretű lábasban felforrósítom, megfuttatom rajta az apró kockákra vágott hagymát, ráteszem a felkockázott burgonyát és a felkarikázott sárgarépát. Kevergetve rövid ideig pirítom, megszórom liszttel, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérleveleket, sózom, borsozom (a sóval óvatosan bánok, hisz a füstölt csülök elég sós). Jól elkeverem, amikor már habzik a liszt, hozzáöntök annyit a füstölt csülök levéből, hogy bőven ellepje. 15-20 percig takaréklángon főzöm, amíg a krumpli majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadom a korábban felkockázott csülköt, készre főzöm. Tejföllel és az apróra vágott snidlinggel megszórva tálalom.