Tegnap kitaláltam, hogy ma az ifjúságnak sütök valami sajtos finomságot. Most készült el. Ők még nincsenek itthon, de már magam elől is el kell dugnom, mert nem lehet abbahagyni!:)

Sajtos hajtovány

A tésztához: 3 dl tej, 4 ek víz, 50 dkg liszt, 1 cs szárított élesztő, 1,5 tk só, 1,5 tk cukor, 1 dl olívaolaj, 1 tojássárgája

A töltelékhez: 25 dkg RAMA margarin, 1 tojás, 15-20 dkg sajt, 20 dkg kocázott sonka vagy bacon szalonna (én most ezzel csináltam)

 

A tésztához valókat a felsorolás szerint raktam a eknyérsütőgépbe és elindítottam a dagasztó programot (az élesztőt a liszbe vájt lyukba kell szórni, utána betemetni). Ha nincs géped, az sem baj, akkor a hozzávalókat össze kell gyúrni, hagyni kell megkelni. Ezután kétfelé szedjük, kicsit pluszban hagyjuk kelni, majd kinyújtjuk és rákenjük a margarinos krém felét (a margarint habosra keverjük a tojással), megszórjuk a reszelt sajt felével és a kockázott sonka/bacon felével. Bejgli-szerűen feltekerjük viszonylag szorosan és egy éles késsel egymással szemben lévő háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük a tetejét és megszórjuk a maradék reszelt sajttl. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.