Ezt elmesélem... Lányom imádja ezt a croissant-t. Sajnos ritkán állok neki, mert elég hosszadalmas az elkészítés, pedig amikor elkészül, akkor mindig rájövök, hogy megéri. Kitaláltam, hogy vasárnap reggelire, mire felébred a család, friss, meleg, csokival töltött croissant-t kínálok. Ehhez pénteken el kell kezdeni a tészta készítését. Tudtam, hogy a rengeteg receptem között van ez az igazán különleges (és munkás) recept. Csakhogy nem találtam. Nem viccelek, van kb. 30 féle croissant receptem, de nekem EZ kellett. feltúrtam érte mindent, de sehol... Nagy nehezen támadt egy mentő ötletem! Tudtam, hogy egyszer beküldtem egy receptversenyre az egyik internetes oldalra. Gyorsan elmentem oda, beírtam a keresőbe és megtaláltam! Aztán rájöttem, hogy a saját receptjeim között többször átlapoztam.

Most megosztom és javaslom, hogy próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!:)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg porcukor, másfél kk só, másfél csomag szárított élesztő, 4 dl tej

Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. 30 dkg vajat 5 dkg liszttel összedolgozunk és ezt is betesszük a hűtőbe. Másnap kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a közepére tett lisztes vajat jól be tudjuk burkolni, majd együtt kinyújtjuk. Azért kell JÓL beburkolni a tésztával a vajas részt, hogy nyújtáskor lehetőleg ne tudjon kijönni belőle. 1x szimplán, 1 x duplán hajtogatjuk. (Aki esetleg nem tudná, ez azt jelenti, hogy amikor kinyújtottuk először a tésztát, akkor félbe hajtjuk és hagyjuk pihenni kb. 20 percet. Ekkor újra kinyújtjuk téglalappá. Balról is behajtjuk középig a tésztát és jobbról is. Én ilyenkor még félbe is hajtom egyszer. Újra pihentetjük) Ismét 1 éjszakára beköltözik a hűtőbe. A sütés napján kinyújtjuk fél cm vastagra és 20 hosszúkás háromszögre vágjuk. Ma én 70%-os étcsoki kockát tettem minden háromszög szélesebbik végére és onnan kezdve feltekertem a csúcsa felé és picit meghajlítottam. Előmelegített sütőben - 180 fokon - pirosra sütöttem. Nagyon finom úgy is, ha nem csokit, hanem pl. füstölt sajtkrémet, vagy sajtkockát teszünk bele. De simán natúran vajjal, lekvárral is isteni!:)