Az nlc-re néhány napja tette fel Illéskrisz ezt a péksüteményt és annak fotóját. Azóta nem hagy nyugodni a dolog és ma megcsináltam. Kicsit megrepedezett a teteje, de azért nagyon finom lett. A következő már szebb lesz!

Azért közreadom Illéskrisz receptjét, szó szerint:

Kakaós puffancs
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl langyos tej, 4dkg friss élesztő, 4 ek cukor, 3 ek olaj, 1 mkk só, 3 ek keserű kakaópor.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Én géppel szoktam, mikor szép hólyagos a tészta, akkor elfelezem és a feléhez hozzádagasztom a kevés tejjel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, 1 órát kelesztjük. Ezután a fehér tésztát téglalappá nyújtjuk és felvágjuk kb.14 db., 10x10 cm-s kockákra. A kakaós tésztából csinálunk kb.14 db. gombócot, majd mindegyik kockára teszünk egy kakaós golyót. A négy csücsköt összefogva, gombócokat készítünk a tésztákból. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a puffancsokat, tetejüket cukros tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőben, kb. 180-200 C-on 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Sütés után, rácsra tesszük a puffancsokat, hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk egy pohár kakaóval.