Talán már írtam, hogy nálunk mindig nyerő a mexikói konyha. Így ezen a hétvégén, tehát ma is és holnap is mexikói étel a főfogás.

Ma Csirke tacos készült:

Csirke tacos
Hozzávalók: 8 taco, 250 g csirkehús, 1 avokádó, 6 közepes paradicsom, 1 kis fehérhagyma, 2 vöröshagyma, 2 citrom, 8 salátalevél, 1 ek aprított koriander, 1 ek olaj, ½ csilipaprika, 1 késhegyni cukor, só, bors
Hámozz meg négy paradicsomot, magozd ki és turmixold össze a fehérhagymával, a csilivel, a korianderrel és a cukorral, sózd és borsozd. A vöröshagymát szeleteld vékonyan, hámozd meg az avokádót, magozd ki, és locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A maradék paradicsomot magozd ki és kockázd fel. Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd 5-10 percig a csíkokra vágott csirkehúst, sózd, borsozd, és locsold meg citromlével. Töltsd meg a tacókat paradicsomkockákkal, hússal, avokádóval és hagymával, majd önts rá a szószból. Tálald salátaleveleken, paradicsommal, citromszeletekkel díszítve.