Sokszor csinálok Kenyérlángost. Ez nagyon hasonló, csak a tésztájában főtt burgonya is van. Később, amikor hazajön az ifjúság, jó szolgálatot tesz majd és nem hiszem, hogy sokáig marad hírmondónak belőle.

Burgonyás lepény
Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 0.25 kg burgonya (langyosra hűtve), 5 dkg élesztő ( 2 dl langyos vízben feloldva), 0.5 kg tejföl (egy nagy pohár), 20 dkg reszelt sajt (lehet sima trappista, vagy ízlés szerint füstölt), ízlés szerint só, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg bacon szalonna (egy közepes tálca), lilahagyma, vékonyan fél karikára szeletelve
A lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől függ. Fél órára meleg helyen megkelesztjük.
Közben vékonyan kikenünk fagyos zsírral egy nagy gáz tepsit, és ha megkelt a tésztánk a tepsi közepébe öntjük, és szépen szétnyomkodjuk a kezünkkel, hogy mindenhova jusson, betöltse a tepsit. Előmelegített sütőbe tesszük 10 percre (elősütjük). A nagy pohár tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, kicsit megsózzuk,jól elkeverjük, és az elősütött tésztát egyenletesen megkenjük a tejföllel. A kockára vágott baconnel kirakjuk, rászórjuk a lilahagymát, majd a legvégén a reszelt sajttal is megszórjuk.  Visszatesszük a sütőbe, és ½ óra alatt készre sütjük. Feldarabolva tálaljuk. Nagyon finom!!