Na, még ezt az ételt szeretem nagyon!:) De csak ezzel a sörte-tarhonyával. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez az igazi!:)

Tarhonyás hús
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 50 dkg tarhonya, 2 fej hagyma, 1 db bogyiszlói paprika, 1 db paradicsom, 3 ek libazsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl száraz fehérbor, hús alaplé, só, őrölt bors, pirospaprika, babérlevél, majoránna, piros arany
A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a szalonnát, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom. Egy lábosban 2 evőkanálnyi libazsíron megolvasztom a felkockázott szalonnát, amikor kezd pirulni, rádobom a hagymát, sózom, üvegesre párolom. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, befűszerezem, felöntöm a borral. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, megszórom a pirospaprikával, lassú tűzön főzöm. Egy másik edényben 1 ek zsíron megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem 2 deci hús alaplével, félpuhára párolom, félreteszem. Amikor a hús rendesen puhul, hozzáadom a tarhonyát, felöntöm húslével, készre főzöm. Tetszés szerinti savanyúsággal tálalom, nálunk nyáron kovi ubi a nyerő, de káposztasaláta, házi csalamádé is illik hozzá, az erőset kedvelők cseresznyepaprikával bolondíthatják.