Gasztromanko blogjában láttam meg ezt a csodaszép - és most már tudom, hogy csodafinom - bonbon képét és receptjét. Azonnal eldöntöttem, hogy karácsonyra ezt én is megcsinálom. De úgy döntöttem, hogy kipróbálom előzőleg, hogy addigra tökéletes legyen. És nem gondoltam rosszul, néhányat nem sikerült szépen kivenni a formából és még ezeken is van szépséghiba. Na, majd karácsonyra tökéletes lesz!:)

Dulce de leche bonbon
Kb 30 bonbonhoz: 1 konzerv cukrozott sűrített tej (470 g), 3 tábla Tibi ét csokibevonó
Egy nagy lábosban feltettem vizet, bele a konzervet (nem kinyitva) és három órán keresztül hagytam jacuzzi-zni. Így szép sötét, sűrű karamell válik belőle. A Tibit mikrohullámú sütőben 350 W-on megolvasztjuk bevonatnak. Az olvadt csokival kibéleljük a bonbonformát ecsetünk segítségével. Dermesztjük és jöhet a töltelék, a finom karamell. A tetejét csokival zárjuk. Dermedés után kiborítjuk a formából.

A recept szó szerint Gasztromanko blogjából lett átemelve, de szívből ajánlom mindenkinek!:) Köszönöm Zsófi!:)