Egyik fórumtársam oldalán találtam ezt a receptet (ritakonyhaja.hu) és már első olvasásra tudtam, hogy én ezt egészen biztosan nagyon szeretem. Azonnal neki akartam állni, annyira felcsigázott a dolog. De aztán 1 napot mégis vártam vele. Nem bántam meg, hogy elkészítettem és pont olyan finom, mint ahogy gondoltam

Mandulás fehér csokoládé krém

Hozzávalók: 2-3 ek mandulaforgács, 75 g fehér csokoládé, 75 ml tejszín, 1-2 ek méz (ízlés szerint), 125 g puha vaj, 1 narancs reszelt héja


A mandulát pirítsuk meg egy teflon serpenyőben zsiradék nélkül. Amikor már kezd kicsit aranybarnára váltani a színe, de semmi esetre sem égett, vegyük ki a forró serpenyőből, és őröljük lisztesre. A csokoládét olvasszuk fel a mézzel és a tejszínnel. Majd folyamatos kevergetés mellett hűtsük langyosra, végül keverjük bele a mandulalisztet. Legvégül keverjük el benne habosra a puha vajat, és a reszelt narancshéjat is. 1-2 órát hűtsük a hűtőben fogyasztás előtt. Hasonlóan használhatjuk fel, mint a Nutellát.