Ma ismét sikerült nagy örömet szereznem az ifjúságnak!:) Az az igazság, hogy a tésztát már délelőtt begyúrtam, de ez csak frissen az igazi, így beküldtem a hűtőbe és csak akkor sütöttem ki, amikor megjöttek. Próbáljátok ki, tényleg nagyon jó!:)

Krumplis-sonkás lángos
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 3 dl tejföl, 1 tk cukor, 2 közepes burgonya, 40-50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tk só, 15 dkg főtt, füstölt sonka, 15 dkg reszelt sajt
Fél dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot meg a szétmorzsolt élesztőt, azután letakarva kelni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, és még forrón áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a sóval és a felfutott élesztővel. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, végül beledolgozzuk a megdarált sonkát is. A tésztából cipót gyúrunk, lisztezett tálba tesszük, tetejét is megszórjuk liszttel, végül konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és féltenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és deszkán további 15 percig hagyjuk pihenni. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Tejföllel és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.