Ma sem akartam túl bonyolult ebédet főzni, jóllehet időm sem volt túl sok. Így készült ez a szalonnás túrófánk, ami egyszerű, de legalább annyira jóízű.

Szalonnás túrófánk
Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 egész tojás, 2 dl tej, 2 kk szalalkáli, 20 dkg szalonna, 20 dkg liszt, ízlés szerint só, olaj a sütéshez
A szalonnát teflonos serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül lesütöm. (Ha nincs otthon szalonna, én füstölt kolbásszal is elkészítem, vagy vegyesen. Mindenhogyan finom.) Langyos tejbe teszem a szalalkálit, elkeverem, és megvárom, amíg feloldódik (néhány másodperc). Hozzáadom a túrót, a tojásokat, a lisztet, és a meghűlt szalonnát zsírjával együtt. Sózom, majd lefedem, és langyos helyen 2 órán keresztül pihenni hagyom, hogy a szalalkáli kifejthesse hatását. Evés előtt forró, bő olajban sütöm ki. Frissen kisütve, tejföllel kínálom.