Többféle recept kering a neten, én már többet ki is próbáltam. Eddig ez hasonlít leginkább az "igazi" sportszeletre:

Sport szelet
Hozzávalók: 20 dkg tejpor, 10 dkg cukrozatlan kakaópor, 50 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl víz, 15 dkg margarin, 1 ampulla rumaroma, vagy 2-3 ek rum
Bevonáshoz: 20 dkg finom étcsokoládé
A tejport a kakaóval összeforgatjuk. A cukrot és vaníliás cukrot egy lábasba szórjuk, a vizet ráöntjük, és kevergetve lassan melegítjük, míg a cukor fölolvad benne, szirup lesz belőle. Ekkor a margarint hozzáadjuk, s amint ez is elolvadt benne, a kakaóporral kevert tejport is hozzákeveerjük. A tűzről levéve a rummal ízesítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát egy nedves késsel ujjnyi vastagon kb. 15x24 centisre elkenegetjük rajta. Hűtőszekrényben dermesztjük 1 órán át. A csokoládé felét nem túl erős vízgőzön fölolvasztjuk, egyneletesen elkenegetjük a kakaós massza tetején. Hűtben dermesztjük 1 órán át. A félig kész sportszelet tetejére egy sütőpapírt fektetünk, majd az egészet egy mozdulattal megfordítjuk. Így az eddigi alja kerül felülre. Erről az oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, amjd elsimítjuk rajta a maradék fölövasztott csokoládét. Újabb 1 órán tá dermesztük. Végül forró vízbe mártott vékony pengéjű késsel 5x2 centis darabokra vágjuk – a 15 centis oldalát 3 részre, a 24 centis oldalát 12 részre kell vágni