Az ebédünk ma megint finom és laktató volt:

Gombás fasírtkosárkák
Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús, só, fehér bors, fűszerpaprika, 3 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy pohár tejföl, 2 ek liszt, ételízesítő, 25 dkg gomba
A darált húsból, tojásokból, sóval, borssal, színes paprikával fasírtot készítünk, melyből egyenlő nagyságú gombócokat (maréknyi) formázunk. A gombócok közepébe lyukat készítünk, úgy hogy kis kosárkát kapjunk, az alját is simává formázva, hogy kizsírozott tepsibe kénylemesen elhelyezve megálljuk. A töltelékhez a gombát apróra vágva egy nagy fej vöröshagymával, ételízesítővel, fehér borssal, petrezselyemzölddel kevés olajon megpároljuk, majd a végén egy egész tojással összekapatjuk. Közben a teljfölt elkeverjük a liszttel (akár reszelt trappista sajt is kerülhet bele). A fasírtkosárkákat egyenlő arányban megtöltjük a gombás masszával, majd minden kosárka tetejét befedjük a tejfölös-lisztes keverékkel. A tepsit alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt jól megpároljuk. Ha megpuhult a dasírt, az alufóliát levéve aranybarnára pirítjuk.