Tücsökbogár honlapja (http://tucsokbogar.blogspot.com) a kedvenceim között van, nem győzök gyönyörködni azokban, amiket elkészít. Tegnap feltette az nlc-re a márványos habcsóját, amiről rögtön úgy éreztem, hogy karácsonyra milyen jó is lenne, no meg azt, hogy ki KELL próbálni. (Főként azért, hogy karácsonykor ne süljek fel vele)

Hát, azért még nem olyan gyönyörűséges, mint Anitáé, de talán megcsinálom karácsonyra is:) Már melegen fogyott belőle:) És álljon itt Anita receptje:

Márványos habcsók
Hozzávalók: 4 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 5 dkg étcsoki
A sütőt 135 fokra kell előmelegíteni . A csokoládét fel kell olvasztani vízgőz fölött . A porcukrot szitáljuk át . A tojásfehérjét szintén vízgőz fölött verjük kemény, fényes habbá , úgy , hogy közben evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Az olvasztott csokoládét tegyük a lehető legkisebb lyukú csővel ellátott habzsákba. A harmadával rajzoljunk köröket a tojáshab tetejére. Egy pálcika segítségével húzzunk a csokicsíkokból márványos erezetet. Két evőkanál segítségével tegyünk halmokat sütőpapíros  ( vagy szilikonlap ) tepsire. A megmaradt habra rajzoljunk megint csíkokat és ismételjük meg az egész előző folyamatot. Nekem összesen háromszor sikerült megismételnem . 35-40 perc alatt szárítsuk ki a sütőben a habcsókokat.