Nagyon szeretem ezt az olasz krumpli-nudlit. Mivel a fiam nagyon tésztás, így elég gyakran kerül az asztalra. Egy ideig készen vettem a gnocchit, de most már én készítem. Féltem tőle, pedig egyáltalán nem ördöngősség. Lehet vele kicsit vacakolni, de tényleg megéri az eredmény.

Gnocchi tészta

Feltettem főni 1,5 kg krumplit. Amikor megfőtt, meghámoztam, áttörtem és hagytam kihűlni. Érdemes ezt deszkán csinálni, kicsit szétterítve, mert a gőz így elpárolog és nem lesz "vizes" a krumpli. Megsóztam, adtam hozzá 2 tojást egy pici vajat és megszórtam liszttel. Elkezdtem összedolgozni és közben folyamatosan adtam hozzá lisztet és 2 ek grízt is. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy tészta lett belőle. Bár lágy marad, de már nem ragad a kézhez, akkor jó. Öklömnyi darabokra szedtem és rudakká sodortam, majd a rudakat felvagostam 1,5 cm-es darabokra. Mindegyiket meggörgettem egy kicsit és egy villával mintát nyomtam rá és egy tálcára terítettem szét. Sós vizet forraltam, amikor már lobogva zubogott, beletettem több részletben a tésztát. Egyszer kevertem meg, és csak addig főztem, amíg feljött a víz tetejére. Akkor leszűrtem és máris mehet a mártásba. Sosem öblítem le!

és a ma ez lett belőle: Sült paprikás gorgonzolás gnocchi. Kérem megint a recept eredeti tulajdonosát, hogy jelezzen, hogy feltessem ide!