Ezt a receptet egy volt kolléganőmtől kaptam, akinek az Édesapja sütött mindig nagy előszeretettel neki mindenféle finomságot. Ez azóta is nagy kedvenc nálunk. A zsír mennyisége nem elírás!

Sonkás hengerek

80 dkg lisztet elmorzsolunk 40 (!) dkg zsírral. 2 dl langyos tejben felfuttatunk 3 dkg élesztőt egy kis cukorral. Majd hozzáadjuk a liszthez, hozzáöntünk 1 dl bort vagy 1/2 dl rumot, 2 kk sót és ha szükséges, 1-2 kanál tejfölt és tésztává gyúrjuk. Nem kell keleszteni. Kinyújtjuk fél cm vastagra és 8 cm hosszú, 5 cm magas téglalapokat szaggatunk belőle. Ezeket megtöltjük, majd sütőlapra tesszük. Lekenjük egy tojássárgájával és forró sütőben kisütjük.

Töltelék: 20 dkg sonkát ledarálunk, elkeverjük 1 kemény tojás sárgájával, néhány kanál tejföllel. Én még kicsit meg is borsoztam.