Ha valamiben van tarhonya, az csak finom lehet. Ha valamiben van savanyú káposzta, akkor biztosan szeretem. Hát a kettő együtt pedig egyszerűsége ellenére mesés!:)

Káposztás tarhonya
Hozzávalók: 4 szelet, egyenként ujjnyi vastag füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 púpozott ek pirospaprika, só, 25 dkg darált hús, őrölt bors, 50 dkg savanyú káposzta, 4 ek lecsó, 25 dkg tarhogya
A tetejére: 1 zöldpaprika, 1 kis pohár tejföl
A szalonnát kakastaréjosra vágjuk és zsírjára olvasztjuk. A sült szalonnát kivesszük, a kisült zsír felét félretesszük. Az apróra vágott hagymát a szalonna zsírján üvegesre fonnyasztjuk. Egy púpozott ek pirospaprikával elkeverjük. Hozzáteszünk 2 ek vizet, egy kevés sóval felforraljuk, beletesszük a darált húst és megpirítjuk. A káposztát apróra vágjuk, a húshoz tesszük, teszünk hozzá 2-3 pohár vizet, 4 ek lecsót, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. A félretett zsiradékon a tarhonyát megpirítjuk, majd egy kevés sóval és 2 bögre vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a tarhonya felett a víz elfőtt, összekeverjük a húsos káposztával, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és óvatos keverés mellett összeforraljuk. Lefedjük és egy negyed óráig hagyjuk állni.tálaláskor zöldpaprika karikákkal, sült kakastaréjjal díszítjük, a tetejére teszünk 1-2 kanál tejfölt.