Az az igazság, hogy ez a tegnapi ebédünk volt, csak a fotók mostanra lettek "agyusztálva":) Nagyon finom - szerintem mutatós is -, ami a karácsonyi asztalon is megállhatja a helyét mondjuk pulykából (a recept is eredetileg így szól), csak én nem szeretem olyan nagyon a pulykát, így ez most csirkemellből készült.

Gellért szelet parajfelfújttal
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 1 kiskanál só, 6-7 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 10-10 dkg gomba, gépsonka, főtt zöldborsó, fél mkk őrölt fekete bors, 1 cs petrezyelem, 2,5 dl tej, 8 szelet sajt
A parajfelfújthoz: 1 cs (45 dkg) fagyasztott parajpüré, 5-6 dkg vaj, 4 ek liszt, 4 dl tej, 3 tojás, 1 csapott kiskanál só, 1 mkk őrölt fekete bors, fél mkk reszelt szerecsendió
A parajpürét fölengedjük, majd egy tiszta konyharuhába töltjük és jól kicsavarjuk. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt megfuttatjuk benne, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon. A megforrósított tejet apránként ráöntjük, és kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falától elváljon. a tűzről levéve a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a parajpürét hozzáadjuk. Megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával behintett őzgerincformába simítjuk és előmelegített sütőben, közeeps lánggal kb. 45 percig sütjük. A pulykamellet kissé lapjában, rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk. Kiverjük, majd megsózzuk. Lisztbe forgatjuk, és a megforrósított olajon mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Jól lecsöpögtetve tepsire rakjuk. A hagymát finomra aprítjuk és a hús sütésénél visszamaradt olajban megfuttatjuk. A gombát szeletekre, a soknkát vékony csíkokra vágjuk. Együtt a hagymára dobjuk, 3-4 percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett borsót, sózzuk, borsozzuk. A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, majd  kb. 1 ek lisztet is rászórunk. Fél percig pirítjuk, a tejet ráöntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik. Ezt a masszát az elősütött húsokra halmozzuk, 1-1 sajtszelettel befedjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük. A felszeletelt zöldségpudinggal, párolt rizzsel és vajon párolt sárgarépával körítjük.