Természetesen ünnepi kalácsra is szükség van az ünnepi reggelikhez. Jól becsomagoltam, de nem tudom, hogy megéri-e a karácsonyt...

Ünnepi fűszeres kalács mogyorókrémmel
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 8 dkg cukor, 10 dkg vaj, pici só, 1 narancs reszelt héja, 1 kk ánizsmag, ½ kk őrölt gyömbér, ½  kk őrölt fahéj, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs száraz élesztő, 3 dl langyos tej, 5 dkg aszalt gyümölcs, 5 kiskanálnyi Nutella krém
A díszítéshez: 1 tojás, jégcukor, tört pisztácia, dió, mogyoró vagy mandula
Kenyérsütőbe tesszük a langyos tejet, az olvasztott vajat, a fűszereket, a cukrot, a lisztet és az élesztőt. 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítjuk, és az utolsó 5 percben hozzászórjuk az aszalt gyümölcsöt is. Amikor lejárt a program és megkelt a tészta, olajozott asztalra borítjuk, és 4 felé vágjuk. Ezekből 3-at huzogatva, sodorva kinyújtunk, és megfonjuk. Ennek a közepére kenjük a Nutellát és a 4. részből szintén 3 fonatot sodorva, letakarjuk a mogyorókrémet. Egész tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét díszítésképpen jégcukorral és tört pisztáciával, majd 150 fokra előmelegített sütőben 65 percig sütjük, középső sínen. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.