Sok-sok tojásfehérje vár a sorsára a mélyhűtőmben. (Vajon miért nem talál ki valaki olyan kisméretű tárolóedényt, amiben csak néhány fehérjét lehet lefagyasztani?) Kivettem egy dobozzal, így kénytelen vagyok elhasználni. Kapóra jött, hogy valahol találtam ezt a receptet. Persze van püspökkenyér receptem többféle is tojásfehérjéből, azonban ez mégis kicsit más. Ma reggelire vajjal megkenve, Nutellával megspékelve igazán mesés volt!:) Újra kérem, ha valaki ráismer, jelezze!:)

Habszelet
Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 16 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 16 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg őrölt mandula
A fehérjéket kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrokat, az olvasztott vajat, a citrom héját, végül a lisztet és a mandulát is. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt őzgerinc-formába töltjük és meleg sütőben, 130-150 C-on, 45-60 percig, tűpróbáig sütjük.