Tegnapi sütés ez a kifli, amit sajnos megint nem tudom, hogy kinél találtam. A receptet változatlan formában teszem közzé és kérem az eredeti recept közzreadójának jelentkezését, hogy feltüntethessem!

Sajtkrémes kifli
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 tk cukor, kb. 1 dl tej, 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 3 tk tengeri só
A sajtkrémhez: 8 db kockasajt (nálam csípős paprikás volt), 5 dkg vaj/margarin
A lisztben elkeverjük a sót, a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejes keveréket hozzáöntjük a liszthez, beletesszük a tojásokat, a tejfölt és az olajat is. Sima tésztává dagasztjuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd elfelezzük. Mindkét tésztadarabot nagy körré nyújtjuk, majd mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. (A kockasajtokat mikróban összeolvasztjuk a vajjal.) Mindegyik tésztát 12 körcikkre vágjuk, felcsavarva formázzuk kifli alakúra. Sütőpapírral borított tepsin még egyszer megkelesztjük, majd 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt pirosra sütjük őket.