Néhány napja találtam valakinél - kérem jelentkezzen -  ezt a receptet és biztos voltam benne, hogy az enyéim ezt nagyon fogják szeretni. Még nem tudom, hogy mit szólnak hozzá, mert ebéd után vágom majd fel.

Karibi álomtorta sok gyümölccsel és mascarponéval
A tésztához: 3 db tojás, 3 ek cukor, 2 ek darált mák, 1 ek liszt, ½ cs sütőpor, 1 kk vanília kivonat, pici só
A málnás krémhez: 25 dkg mascarpone, 20 dkg tejföl, 1 dl habtejszín, 2 ek porcukor, 30 dkg málna (fagyasztott), 1 cs vaníliás cukor, 1 cs lapzselatin, ½ cs habfixáló
A kókuszos krémhez: 25 dkg mascarpone, 20 dkg tejföl, 1 dl habtejszín, 2 ek porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs lapzselatin, ½ cs habfixáló
őszibarack befőtt kockára vágva (3-4 darab), 1 marék kandírozott narancshéj (ha nincs, 2 narancs reszelt héja)
Valamint: 3 ek lekvár, a díszítéshez pár szem gyümölcs, kevés darált pisztácia
A tésztához a tojásokat szétválasztom, 1 kanál cukrot és pici sót adok a sárgájákhoz meg a vanília kivonatot, és jól kikeverem. A fehérjéhez a maradék 2 kanál cukrot adom, és kemény habbá verem géppel. A mákot ledarálom (jó a kávédaráló is), és belekeverem a tojáshabba, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kapcsos, 26 cm-es kerek formát kibélelek zsírpapírral és ebbe öntöm a piskótát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöm. Kifordítom, lehúzom a zsírpapírt, és visszateszem a kapcsos formába, hűlni hagyom. A krémek szinte egyformán készülnek, az ízesítésben különböznek. 2 tálat veszek elő, mindegyikbe beleteszem a mascarponét, a cukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot, és géppel kikeverem. A 2 dl tejszínt egy másik tálban kevéske cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd elfelezem, és ezt is a két tálba kanalazom. A 2 csomag lapzselatint beáztatom, majd a leírásnak megfelelően kb. 1 dl vízzel egy edényben felteszem melegedni, de csak addig, hogy feloldódjon a zselatin. Kihűtöm, egy keveset hagyok a tetejére, a többit elfelezem, és belecsurgatom a 2 mascarponés krémbe. Most ízesítem őket, az egyikbe belekeverem a málnát, a másikba a kókuszreszeléket, a barackkockákat meg a kandírozott narancshéjat. Most van egy fehér kókuszos-barackos krémem és egy szép rózsaszín málnás krémem. A kapcsos formában lévő piskótát a 3 kanál lekvárral megkenem, és rákanalazom alulra a málnás krémet, elsimítom, erre kerül a kókuszos krém, elsimítom. Gyümölcsdarabokkal díszítem, és a maradék zselatinnal csak átkenem egy ecset segítségével. Pisztáciával meghintem, és hűtőbe teszem pár órát dermedni, még jobb egy éjszakát.