Szombat lévén nem főzök nehéz ételt. Nem is tudom, ez miért alakult így, talán ez is gyermekkoromból jött. Mindig vasárnap volt a "nagy ebédes" nap. Szóval, ma pásztorgombócot csináltam, igen gyorsan el is fogyott. Nagyon finom!:)

Pásztorgombóc
Hozzávalók: 30 dkg főtt burgonya, kb. 30 dkg liszt, 1 tojássárgája, 3 dkg vaj, só, bors, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kisebb póréhagyma, 20 dkg túró, 2 dl tejföl
A héjában főtt, összetört burgonyából a liszttel, a tojássárgájával, a vajjal, ízlés szerint kevés sóval és törött borssal tésztát gyúrunk, majd gombócokat formázunk. A gombócokat sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra kisütjük. Egy tűzálló edényt kevés zsírral kikenünk. Belehelyezzük a gombócokat, és meghintjük a pirított szalonnával. Rátesszük a karikákra vágott póréhagymát, rámorzsoljuk a túrót, áthúzzuk tejföllel, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.