Néha tényleg gondban vagyok azzal, hogy mit főzzek. Lehetőleg tartalmas legyen, lehetőleg mindenki szeresse, lehetőleg legyen annyira kiadós, hogy estleg marad a következő napra is. Nos, ez nem könnyű, különösen, ha a legtöbb esetben azt sem tudom kiszámítani hányan is esznek. De azt hiszem, ez a tészta minden fentebb felsorolt kívánalomnak megfelel és finom is. Feneketlen mélyhűtőmben lakott még egy doboz mélyhűtött leveles spenót. Ezt is el akartam már használni,

2 csirkemellet felkockáztam és kacsazsíron átsütöttem. Megsóztam borsoztam és adtam hozzá egy kis petrezselyemzöldet is.  Kiszedtem az edényből. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztottam a spenótot - ami kicsit viccesnek tűnik, lévén a felengedett spenót elég fonnyadt... - rányomtam 2 gerezd fokhagymát. Sót és pici borsot kapott, majd felengedtem 2-3 dl tejszínnel. Hozzáadtam a csirkekockákat és még egy kicsit együtt is főztem. Közben kifőztem a spagettit al dente-re és összekevertem a spenótos-csirkés szósszal. Tetejére sajtot reszeltem.