Ez a palacsinta készült elsősorban az erőset nem kedvelő férjemnek, persze mindenki jóízűen nekiesett. A receptet kedves fórumtársamtól kaptam, akinek ITT van a blogja.

Habos palacsinta
8 db sima édes palacsinta, 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 4 tojás, 5 dkg porcukor, ½ citrom, 2 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl tej
Az áttört túrót, a tejföllel, egy tojás sárgájával, porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal simára keverjük.  Megtöltjük vele a kisütött palacsintákat, és feltekerjük, tűzálló tálba -szorosan egymás mellé- fektetjük. Három tojás sárgáját simára keverjük a liszttel, kristálycukorral, vaniliás cukorral és tejjel. Gőz fölött, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.  Először ezzel, majd a kemény habbá vert , egy ek.kristálycukorral és kevés citromlével ízesitett (4) tojásfehérjével bevonjuk a palacsintákat. Forró sütőbe téve halvány rózsaszínűre sütjük a tetejét.