Azt hiszem, arról is írtam már, hogy szeretek mindent, ami csípős. Mondjuk emiatt kicsit nehéz dolgom van, mert a férjem meg egyáltalán nem eszi meg a csípős ételeket. Így, ha ilyesmire vágyom (amire a fiam szintén vevő), akkor kell, vagy legalábbis illik valami olyasmit is csinálni, ami a ház ura is szívesen elfogyaszt. Ezért készült a szokásos húsleves után ez a pokoli sertésragu és habos palacsinta. Mindkettő nagyon finom. De csak olyan álljon neki a sertésragu elkészítésének, aki szereti a csípőset, illetve aki nem, az hagyja ki belőle a Cayenne-borsot. (Airől tudjuk, hogy nem bors, hanem paprika igazából)

„Pokoli" sertésragu
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 dl olaj, 4 közepes hagyma, 1 ek sűrített paradicsom, cayenne bors ízlés szerint, egy kevés kömény, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek ecet, 1,5 dl tejföl, 1 ek sima liszt, 1 tk kapribogyó, 1 nagy ecetes uborka, ½ cs petrezselyem
A húst megmossuk, megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, inaktól, majd először szeletekre, aztán szélesebb csíkokra vágjuk. A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a kapribogyót, az uborkát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A húst forró olajban átsütjük, hozzáadjuk a hagymát, aranysárgára pirítjuk. Felöntjük kevés folyadékkal és sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, sűrített paradicsommal fűszerezzük. Ebben a mártásban puhára pároljuk a húst. A tejfölt a liszttel, kevés borssal (esetleg pici pirospaprikával) simára keverjük, majd besűrítjük vele a ragut. Hozzáadjuk a kapribogyót, az uborkát és a petrezselymet és még további 10 percig pároljuk. Ha szükséges, borssal, ecettel és sóval ízesíthetjük még. Köretként főtt tésztát vagy rizst kínálhatunk hozzá.