Azt hiszem, erről a nagy kedvencünkről nem írtam még, pedig megérdemel egy beírást. Gyorsan készen van és nagyon finom - azoknak ajánlom, akik ugyanúgy szeretik a mexikói konyhát, mint mi.

Hozzávalók: 3-4 fej hagyma, 4 -5 gerezd fokhagyma, 1/2 kg darált hús (vagy vegyesen marha és sertés, de külön-külön is jó), 1 nagy sűrített paradicsom konzerv, 2 doboz vörösbab konzerv, őrölt fekete bors, őrölt fehér bors, só, pirospaprika, chilipor

A hagymákat felkockázzuk és olajon megdinszteljük, de nem várjuk meg, hogy barnuljon. Rádobjuk a darált húst és kevergetve addig sütjük, míg szétesik és kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és a kb. 3-4 dl vízzel elkevert sűrített paradicsomot. Beleöntjük a lecsöpögtetett babkonzervet és fedő alatt, néha megkeverve kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Friss kenyérrel, vagy tortilla csipsz-szel kínáljuk.