Egy darabig tényleg azt hittem, elírták...:)

Szóval DNK = dagasztás nélküli kenyér. Sokan dícsérték, de én egyszerűen sosem éreztem késztetést, hogy elkészítsem. Talán azért, mert nekem a kenyér és a dagasztás elválaszthatatlan. Tegnap azonban Alchri barátnőm meggyőzött, hogy ez a kenyér fenomenális:) Így a tésztát összegyúrtam este és ma reggel kisütöttem, így finom, friss, meleg kenyér került a tegnapi töltött kalács mellé az asztalra. És bátran bíztatok mindenkit, próbáljátok ki, isteni finom, ropogós kenyérke lesz belőle.

És Alchri receptje:

Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók: 40 deka liszt, ¼ tk szárított élesztő, 1 és fél tk só, kb. 220 ml langyos víz
Egy nagy tálban összekevertem először a lisztet az élesztővel és a sóval, majd hozzáöntöttem a vizet kézzel lazán összegyúrtam. Konyharuhával letakartam és 18 óra hosszat (előző nap este kevertem be) a konyhámban állni hagytam. Másnap a sütőt felforrósítottam 250 fokra, a jénait amiben sütöttem beletettem pár percre, hogy meleg legyen. A masszát lisztezett deszkára borítottam, majd boríték szerűen behajtogattam. Először felülről, majd alulról végül jobbról és balról. Ezzel a hajtogatott oldalával lefelé tettem a felmelegített jénaiba, rátettem a tetejét és 5 percig 250 fokon, majd 20 percig 230 fokon, a végén fedő nélkül 20 percig sütöttem. Még forrón megspricceltem vízzel amikor kivettem.