Szombat és mint oly sokszer elmondtam már, ez nálunk a könnyebb ebédekről szól. Korán reggel kimentem a piacra és vettem nagyon finom vecsési savanyú káposztát. A következő módon készült ez a finom egytálétel:

Kb. 20 dkg puha házi füstölt kolbászt villával szétnyomogattam, kevés olajon megpirítottam, majd kiszedtem a zsírjából. Ebbe a zsírba beledobtam fél kg megvágott savanyú káposztát (én sosem szoktam kimosni) és fedő alatt, pici vizet öntve alá, megpároltam. Amikor elkészült, beelszórtam a kolbászt, jól összekevertem. Közben, amígy ez készült, megcsináltam a nokedlit, amit szintén beleforgattam a kpáosztás kolbászba. És ennyi. Azt még elmondom, hogy a nokedlit én úgy csinálom, hogy 2 tojást feltörök, sóval és kicsi olajjal jól felhabosítom. Ekkor felöntöm tejjel(!). Hogy mennyivel, azt nem tudom megadni, attól függ, mennyi nokedlit szeretnék. És aztán fokozatosan adagolom hozzá a lisztet, mindig csomómentesre keverve. Annyi lisztet adok hozzá, ameddig eléri a kívánt állagát. Eközben felforr pici sóval a főzővíz és beleszaggatom. Ennek a nokedlinek már sokan elkérték a receptjét, és én is azt gondolom, hogy nagyon finom! :)