Ez volt a mai ebéd. Annira finom és üde (a salátától), hogy biztosan asztalra kerül még egy párszor...

Csirkés-szalonnás krumplikoszorú
Hozzávalók: 8 dkg vaj, 20 dkg bacon, 1 kg közepes burgonya, só, őrölt fekete bors, kakukkfű, 50 dkg csirkemellfilé, 1 kis pohár tejföl, 8 dkg reszelt sajt
Egy gyűrűformát a fele vajjal kikenünk, majd a szalonna szeletekkel úgy béleljük ki, hogy túl lógjon a formán, és majd kívülről is, belülről is ráhajthassuk a töltelékre. A krumplit megtisztítjuk és kb. 2 mm vékonyra gyaluljuk. Harmadát a forma aljára rakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés friss kakukkfüvet szórunk rá. A maradék vajat felolvasztjuk, egy keveset a krumplira locsolunk. A csirkemellfilét vékonycsíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, felét a krumlira rakjuk, a fele tejfölt rákenjük, a fele reszelt sajttal megszórjuk. Így rétegezzük, míg tart a hozzávalókból, de a tetejére krumpli kerüljön. Kissé megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, olvasztott vajjal meglocsoljuk. A szalonnát körös-körül ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra 20 percen át sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd trálra borítjuk. Cikkekre vágva, friss salátával tálaljuk.