Azt hiszem ezt a receptet egy recept-újságban találtam. Ha mégsem, hanem valakinek a blogján, úgy kérem jelentkezzen, hogy be tudjam linkelni!:)

Nagyi féle kakaós krémes
A kakaós lapokhoz: 20 dkg liszt, 8 dkg sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 1 egész tojás, fél cs sütőpor, 2 dkg kakaó, kevés tej
A piskótalaphoz: 3 tojás, 3 evőkanál víz, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt
A krémhez: 3 tojás, 3 ek liszt, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor
A kakaós lapok hozzávalóiból tésztát gyúrunk, csak éppen annyi tejjel, hogy ne legyen túl kemény. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsink méretének és formájának megfelelő lapra nyújtjuk. Mivel elég kemény, törékeny lapot fogunk kapni a végén, amit majd a krém fog megpuhítani, célszerű sütőpapír használatával a tepsi hátoldalán megsütni, így könnyedén lecsúsztathatjuk onnan, és biztosan nem fogjuk letörni a szélét. Miután a lapokat megsütöttük, ugyanolyan nagyságú tepsiben a piskótalaphoz felsorolt hozzávalókból vizes piskótát sütünk (a tojásfehérjét külön habbá verve óvatos mozdulatokkal keverjük a többi alapanyaghoz). A krémhez a 3 tojást, a 3 kanál lisztet és a fél liter tejet felhasználva krémet főzünk, majd kihűlve hozzákeverjük a margarint és a vaníliás cukorral elkevert porcukrot, az egészet jól átdolgozzuk. Az első kakaós lapot megkenjük a krém egyik felével, ráhelyezzük a piskótalapot, majd jöhet a krém másik fele, végül a második kakaós lap. Néhány órát - vagy akár egy éjszakát - pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.