Ma ebédre eredetileg a csirkeszárnyakat akartam megcsinálni, de láttam, hogy nem lesz elég. Bármilyen formában is készítem el, igen gyorsan eltűnik a tányérról. Persze vehettem volna több szárnyat is, de majd legközelebb. Ezeket előző este pácoltam be zöldcitromos, római köményes, olívaolajos pácba és ma sütöttem. Készült hozzá egy római köményes, citromos joghurt szósz és még a gombás rétes parmezánnal

Gombás rétes parmezánnal
Hozzávalók: 1 cs réteslap, 35 dkg gomba, 10 dkg vaj, 1cs petrezselyem, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt parmezán, só, bors.
A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd 3 dkg vajon megpirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, megszórjuk, vele a gombát majd fűszerezzük sóval, borssal. Ezután egy másik lábosban elkészítjük a tejmártást, amelyhez 3 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, majd habverővel sűrűre keverjük. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a tejfölt, a gombákat és végül a tojássárgáját. A réteslapokat kiterítjük egy tiszta konyharuhára, megkenjük olvasztott vajjal, és megtöltjük a gombás töltelékkel. A konyharuha segítségével feltekerjük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal és meghintjük parmezán sajttal. Forró sütőben aranysárgára sütjük.