Nem tudom hol leltem erre a receptre, így, ha valaki felismeri, kérem jelentkezzen! és meg is érkezett, nagyon köszönöm a receptet! Itt.

Eredetileg a recept tőkehalfilét ír, de nekem valamilyen másfajta tengeri halam volt itthon. Nem rontott rajta cseppet sem!:) Szeretem a Teriyaki szószt, így ami azzal készül, az csak finom lehet. Íme a recept, amit változtatás nélkül közreadok, annak reményében, hogy előkerül a gazdája is és akkor ide tehetem a linkjét is.:)

Teriyakis tepsiben sült tőkehalfilé
Hozzávalók: 500 g alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott), 2 gerezd fokhagyma, 6 ek Teriyaki szósz (ennek hiányában sima szójaszósz)
mártás: 1 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, fél cs petrezselyem, 3 ek Teriyaki szósz, 2 dl tejszín
köret: 2 pohár rizs, 250 g kukorica (fagyasztott)
A halszeleteket a mélyhűtőből kivéve hagyjuk félig kiolvadni. Ebben a félolvadt állapotban tepsibe helyezzük őket. Megszórjuk a lereszelt fokhagymával, és leöntjük a Teriyaki szósszal. Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig fólia alatt, majd további 20 percig nélküle sütjük. A mártáshoz a fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk. Kevés olívaolajon enyhe illatozásig melegítjük őket. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, majd a Teriyaki szósszal beízesítjük. Rottyantunk rajta egyet, és már kész is. Köretként párolt rizst és kukoricát szervírozunk mellé. A köretet és a halat is meglocsoljuk a mártással illetve a hal kisült levével.