Sajnos ma dolgoztam. Tudom, hogy nem csak én, de hadd legyen az én privilégiumom, hogy sajnáljam magam egy kicsit!:)))

Mikor hazaértem, nagyon éhes voltam és valami viszonylag gyorsan összedobható ételre vágytam. Hát, megszületett ez a rizses hús, ami fantasztikus!

Ínyenc rizses hús
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 ek olívaolaj, 50 dkg apróhús, 1 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, ízlés szerint csípős paprikakrém, 4 db ecetes uborka, 25 dkg rizs, petrezselyem, 4 főtt tojás, só, bors
Párolt rizst készítünk hagyományos módon. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst is hozzátesszük, és erős tűzön lepirítjuk. Felöntjük a borral, ízesítjük fokhagymával, babérlevéllel, a csípős paprikával, sóval, borssal, és hozzáadjuk még az apró kockára vágott csemegeuborkát. A húst a szükséges folyadékpótlással puhára pároljuk. Ekkor lazán összekeverjük a rizzsel és az aprított petrezselyemmel.
Cikkekre vágott tojással kínáljuk.