Megintcsak nem tudom, hol találtam ezt a receptet és újra kérem, aki felismeri, jelentkezzen, hogy feltüntethessem! Egyre gyakrabban illesztek halat az étrendünkbe. Ugyan ez a recept tilápia filéről szól, én pangasius filét vettem. Nagyon szeretjük, mert omlós, szálkamentes hús és mint minden hal, gyorsan elkészül..

Tortilla chipsz morzsás tilápia filé
Hozzávalók: tilápia (vagy más hal) filé, citrombors, tortilla chipsz, durva morzsává őrölve, frissen reszelt parmezán, szárított chili pehely, olívaolaj
A halfilét megmosom, konyhai papírtörlővel szárazra törlöm, ízesítem citromborssal (sózni nem szükséges, a tortilla chipsz elég sós), egy kenőecset segítségével be(olíva)olajozom, hogy tapadjon rá a fűszeres morzsa, és belenyomkodom a reszelt parmezánnal kevert tortilla chipsz morzsába. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a bundás halfiléket, megspriccelem még egy kevés olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10-12 percre. Citromos házi majonézzel és salátával tálalom.