Azt hiszem, igazán nem lehet panasz arra, hogy nincs választék!:) Ez a finomság is mára készült, de szerintem még holnapra is marad bőven...

Vagdalt pecsenye citrom-mártással
Hozzávalók: 35 dkg darált marhahús, 40 dkg darált sertéshús, 2 zsemle, 2 egész tojás, 1 kisebb fej  vöröshagyma, só ,bors
A  darált húsba belekeverjük az  áztatott  zsemlét, a tojást és a  lereszelt vöröshagymát. Ízesítjük sóval  borssal. Két egyforma  rudat  formálunk belőle és  jól  kizsírozott  tepsibe   pirosra sütjük. Ha  kész   egy  tálra  téve letakarjuk, hogy  ne hűljön ki. A  pecsenyesütőbe  maradt  zsírba 2 dkg cukrot és 3 dkg lisztet hintünk amit rövid ideig pirítunk ,majd 3 dl vízzel felengedjük és folyamatos keverés mellett felfőzzük. A mártáshoz ¼ citrom reszelt  héját vagy citrom levét adjuk. Ha  sűrű vízzel hígíthatjuk. Tálaláskor tejfölt keverünk hozzá. Köretként burgonyapürét ajánlunk hozzá.