Ma több mindent is főztem és még délután is fogok, egyet megmutatok közülük:

És a recept (kitalálóját megint csak várom):

Quiche Lorraine
Omlós tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só, esetleg 1-2 kanál hideg víz.
Töltelékhez: 20 dkg bacon szalonna,  25 dkg tejföl (1 nagy pohár vagy 2 kicsi), 3 tojás, 20 dkg reszelt sajt, csípet szerecsendió, só, bors.
A tésztát összegyúrtam és hűtőben pihentettem. Nekem több hideg víz kellett hozzá, nem mértem, csak löttyintettem. A szalonnát felkockáztam és félig kisütöttem. A tojást tejfölt fűszereket összekevertem, bele a reszelt sajt, végén a szalonna. A tésztát akkorára nyújtottam, mint a forma, peremet is hagytam neki persze.  200 fokon elősütöttem 5 percig. Beleöntöttem a krémet és tovább sütöttem 30 percig. Ha villára nem ragad a krém, akkor már jó.