Illéskrisz péjsüteményei mindig csodálatot váltanak ki belőlem. Talán két hete mutatta be az nlc-n nekünk ezt a ciabattát, amit akkor eldöntöttem, hogy kipróbálom. Van sokféle ciabatta receptem, de egyik sem ennyire finom, mint ez! Krisztike! Köszönöm!:)

Ropogós ciabatta
Hozzávalók: 4 csésze sima liszt, 2 csésze langyos víz, 2 evőkanál oliva olaj, 1-1 kávéskanál cukor ill. só, valamit egy körömnyi élesztő.
A lisztet kimérjük egy tálba, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót. Fakanállal elkeverjük, mintha galuska tésztát készítenénk. Nem szabad teljesen kidolgozni, akkor jó, ha már nagyjából össze állt a tészta. Liszttel meghintjük, letakarjuk és bő egy óra alatt kétszeresére kelesztjük a tálban. Ezután lisztel meghintett lapra borítjuk a tésztát, 8 részre elosztjuk, mindegyikből formálunk egy ovális ciabatta formát és letakarva, ismét kelesztünk rajta egyet. Kb. 15-20 perc. Míg kel ismét a tészta, elkészítjük a kukorica lisztes kenést a tetejére. Egy csészébe töltünk ½  dl meleg vizet, elkeverünk benne, 2-3 ek kukorica lisztet, egy csipet cukrot és egy csipet élesztőt. Ennek a krémnek, tejföl sűrűségűnek kell lennie. Mikor ismét megkeltek a ciabatták, ezzel a kukoricás pasztával kenjük meg vastagon a ciabatták tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd előmelegített sütőben, 180 C-on ropogósra sütjük kb. 25-30 perc alatt.