Nem tudom, kinek köszönhető a blogerek közül, hogy ennyire megszerettem a pangasiust, vagyis a cápaharcsa filét. Eddig nagyon kevés halat ettünk, de amióta felfedeztem magunknak ezt a halat, azóta szinte minden hétan csinálok. Ezzel a mártással meg igazán különleges!:)

Sült pangasius parmezános besamelmártással
Hozzávalók: 2 db pangasius-filé, só, őrölt feketebors, citrom, olívaolaj, 6 db krumpli, fagyasztott bébirépa, fagyasztott zöldborsó, ételízesítő, vaj, 1 ek liszt, 2,5 dl tej, 0,5 dl tejszín, reszelt parmezán, őrölt fehérbors, kapribogyó, újhagyma szára, egész tarka bors, szerecsendió, petrezselyem
A halszeleteket kiengedem, sózom, borsozom, bőségesen facsarok rá citromlevet, s félreteszem. A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom. A bébirépát és a zöldborsót ételízesítős vízben megpárolom. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rászórom a lisztet, világosra pirítom, felöntöm tejjel, simára keverem, hozzáadom a tejszínt, beleszórom a reszelt parmezánt, a kapribogyót, az apróra vágott hagymaszárat és petrezselymet, az őrölt fehérborsot és a szerecsendiót, felforralom, majd lassú tűzön, gyakori keverés mellett készre főzöm. Közben egy másik serpenyőben olajon megsütöm a halszeleteket. Tálaláskor a tányérra helyezem a halat, mellé a krumplit és a zöldségeket, a halat meglocsolom a parmezános besamellel, petrezselyemmel díszítem.