Limara oldalán találtam ezt a receptet, kiváló ebéd lett ma belőle...

Calzone
Tészta: 50 dkg liszt, 1,5 tk só, 3 ek olívaolaj, 3 dl víz, 1 tk cukor, 2 dkg élesztő
A hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok. Kenyérsütőgépben is készíthető. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagra. Kb. akkorák lesznek, mint egy kistányér. Egyik felére halmozom a tölteléket, nem sajnálom, ráhajtom a másik felét, a szélét körbe visszahajtogatom. Sütőpapírral bélelt tepsin hagyom őket kelni 20-30 percig. Lekenem tojással, villával megszúrom a közepét, hogy a gőz távozni tudjon. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöm, vagy míg eléri a kellő színt.
Töltelék: közepes fej hagyma, vagy egy darab póréhagyma, 30 dkg darálthús, 20 dkg gomba, 10 dkg füstöltsonka, 1 g zúzott fokhagyma, 2-3 db paradicsom, kaliforniai paprika, só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, reszelt sajt
Tálaláshoz: tejföl, chiliszósz
A tölteléket szinte mindig másképp készítem, attól függően, épp mi van itthon, mit kell sürgősen felhasználni. Ezek a hozzávalók általában benne vannak, de ízlés szerint variálhatók. Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, ráreszelem a fokhagymát. Jöhet rá a hús, ami fehéredésig pirítok. a darált vagy apró darabokra vágott füstöltsonka. A gombát általában sajtreszelőn reszelem le, mert a kisebb fiam nem eszi meg, ha darabokban találkozik vele, az ízével viszont semmi baja. Sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom. A paradicsom héját lehúzom (pár másodpercre forrásban lévő vízbe dobom, majd azonnal lehűtöm), apró kockákra vágva teszem a húshoz. Az egészet közepes lángon puhára párolom. Vigyázok, hogy ne szárítsam ki, szaftos maradjon a ragu. Csak a legvégén adom hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát és a szintén aprított petrezselyemzöldet. Langyosra hűtöm. Ezután keverem hozzá a reszelt sajtot. Tálaláskor teszek az asztalra sima tejfölt a gyerekeknek, magunknak chiliszósszal kikevertet. leharapjuk a calzone csücskét, majd belecsorgatjuk. A forró töltelék és a csípős, savanykás, hideg tejföl mennyekbe emeli a calzonét.