Eperszezon van. Látszik ahogy söpör végig a blogger-világon és finomabbnál finomabb receptek kerülnek be a köztudatba. Valamint a gasztor-újságok is kínálnak jobbnál-jobb recepteket. Azt hiszem, ezt a receptet a Nők Lapja Konyhájában találtam, bár ebben nem vagyok biztos.

Ma először ezt az édességet csináltam, a másik még készülő félben van, azt csak akkor mutatom, ha sikerül és elég fotogén.

Sült eper habsipkával
Hozzávalók: 40 dkg eper, 2 csapott ek kristálycukor, 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kockázzuk fel az epret. Tegyük egy tűzálló tálba, szórjuk rá a kristálycukrot. A tojásfehérjéket verjük fel lágy habnak, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Egy-egy kanál között verjük 1 percig a habot, hogy a végén fényes fényes és vágható állagot kapjunk. Kanalazzuk csillagcsőrös habzsákba, és nyomjunk kis „hagycsúcsokat” az eperre. 15 percet süssük, hogy a hab szépen megsüljön, az eper meg átmelegedjen. Melegen tálaljuk!