Ez a recept már felkerült szerintem a blogba, de mivel nagy-nagy kedvenc nálunk, megismétlem:) Ez olyan édesség, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni! Eredetileg cantuccini az alapja, de nekem csak amarettim volt itthon. Nem árt neki cseppet sem:)

Hozzávalók: 50 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 15 dkg cukor, 3 tojássárgája, cantuccini vagy amaretti, Amaretto likőr, felezett őszibarack konzerv (vagy nyáron friss őszibarack), 25 dkg mandula pehely, 2 ek vaj, 2 ek cukor

Először összetörtem az amrettit egy tálba és meglocsoltam Amaretto-val. Egy másik tálban kikevertem a mascarpone-t a cukorral, a tojássárgákkal és a tejszínnel. Ezzel leöntöttem a kekszet. A tetejére őszbarackot raktam (én felvágtam szeletekre, de nagyon mutatós, ha felezve hagyjuk, akkor is). Egy serpenyőben megolvasztottam a vajat, picit megpirítottam rajta a cukrot és a mandulapelyhet, majd ezt az egészet rászórtam a mascarponés barack tetejére. Javasolt betenni a hűtőbe és hagyni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek, a cukros mandulalapok kicsit megkeményedjenek, mert annál fennségesebb nincs is, ahogy roppan az ember foga alatt.:)